Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се изказа по интересен начин след загубата на неговия тим с 0:1 от Тотнъм в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Испанецът заяви, че нито той, нито отборът му имат време да мислят върху този резултат, защото много скоро идва шампионатния мач срещу Кристъл Палас.

Срещата определено можеше да тръгне по различен начин за „гражданите”, които можеха да вкарат първия гол в евротурнирите на новопостроения „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Серхио Агуеро, доскоро лекувал мускулна травма, се провали при изстрела от бялата точка в 13-ата минута, а Хьон-Мин Сон донесе победата 13 минути преди края.

„Във футбола винаги има ключови моменти. Това е Шампионската лига и резултатът е такъв, какъвто е”, философски заяви Гуардиола.

„Играхме добре и контролирахме мача. Имахме своите положения с дузпата, така че не играхме лошо, но това е Шампионската лига и именно тук се крие предизвикателството.”

„Пропускът на Агуеро от бялата точка? Следващият път ще отбележи. Сега имаме да се готвим за мач срещу Кристъл Палас. Нямаме време да мислим за Тотнъм”, добави наставникът на „гражданите”.