Манчестър Сити беше победен от бъдещия шампион Реал Мадрид с общ резултат 6:5 на същия етап от Шампионската лига миналата година и сега има възможност да вземат реванш именно поради този сблъсък.
Пеп Гуардиола обаче не търси отмъщение и иска да се възползва максимално от уроците от миналото, когато се изправи срещу испанския гранд във вторник в първия мач от полуфиналите на "Сантяго Бернабеу".

"Не сме тук за отмъщение. Това, което се случи, се е случило в миналото. Урокът, който можем да научим, е да проучим малко какво се е случило, да постигнем добър резултат и да се представим добре утре, за да ни даде възможност да стигнем до финала, когато играем в Манчестър. Това е напълно различно от миналия сезон", каза той пред репортери.

"Това не се случи миналия сезон, защото играхме с Реал Мадрид и те знаят какво да правят. Но колкото повече играем срещу тях, толкова повече научаваме. Една година по-късно сме отново тук. След случилото се миналия сезон, това е добра точка за нас", продължи Гуардиола

"Преди седем години искахме да спечелим Шампионската лига. Миналия сезон беше като краят на света, но ето ни отново. Да сме стабилни е най-важното нещо. Важното е, че се опитваме да ставаме по-добри всяка година. Бяхме подготвени и миналата година. Ние сме един и същ мениджър, основно едни и същи играчи, но напълно различни стилове. Разликата е, че реваншът е у дома и всичко ще се реши в Манчестър", завърши Гуардиола.