Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе изключително критичен след загубата с 0:3 от Ливърпул в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига.

„В началото на мача демонстрирахме добра игра и се справяхме добре. В Шампионска лига обаче, когато пред теб се открият две възможности, трябва да вкараш два гола. Когато изпуснеш подобни възможности, за теб става много трудно. На „Афийлд“ е още по-сложно. Първият гол, който допуснахме бе от наша грешка. Вторият гол бе фантастичен за Ливърпул. Ние реагирахме през второто полувреме, играхме добре, но имахме нужда от гол, който не успяхме да вкараме“, коментира Гуардиола.

„Утре ще се опитам да убедя футболистите, че имаме своите шансове в реванша. Имаме 90 минути на нашия стадион. Аз вярвам много в моя отбор. Резултатът е много тежък за нас, не може да отречем. Говори сам за себе си. Ние трябва да играем емоционално. Ние загубихме и сега никой не вярва в нас, така че ще се опитаме да се вдигнем, да си повярваме и да направим невъзможното“, добави Пеп.

„Не очаквах в Ливърпул да ни счупят автобуса. Не очаквах подобно нещо тук. Преди една година подобно нещо се случи в Дортмунд. Аз не разбирам тези ситуации“, каза още мениджърът на Манчестър Сити.