Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че съществува голям шанс клубът да не успее да вземе заместник на напускащия Серхио Агуеро това лято. Както стана ясно по-рано тази седмица, договорът на 32-годишния аржентинец, който изтича през юни, няма да бъде подновен и той ще напусне след 10 години в клуба.

Гуардиола коментира темата с Агуеро, както и предстоящото гостуване на Лестър в мач от 30-ия кръг на английската Висшата лига в съботния ден.


За напускането на Серхио Агуеро и потенциалните му заместници:

„Знаем колко е важен той в настоящето и миналото. Тези решения никога не са лесни. Искам да бъда ясен, може би има шанс никога да не намерим играч, който да замести Серхио. По отношение на головете той може да бъде заменен, но това, което той означава за този клуб, е невъзможно да стане. В момента имаме достатъчно играчи в първия отбор и интересни имена в академията, а с тежките икономически условия във футбола в момента, може би има шанс да не подпишем с нов нападател през лятото. С тези цени няма да купуваме нападатели, това е невъзможно, не можем да си го позволим. Всички клубове се борят финансово, ние също. Имаме Габриел (Жезус), Феран (Торес), който беше невероятен, Рахийм (Стърлинг) като фалшива деветка. Има по-голям шанс да не вземем нападател“.

За загубата с 2:5 от Лестър по-рано през този сезон:

„Те бяха невероятно организирани и ние се борихме да ги преодолеем. Те имаха три дузпи и бе много трудно. Лестър са отбор от най-висок класа. Аз съм впечатлен. Бяхме победени и аз ги поздравявам, но това беше отдавна. Много неща се случиха оттогава. Днес трябва да видим как са играчите, които се завръщат. Миля, че всички са добре, няма контузени и всички са тествани отрицателно за COVID-19“.

„Близо сме до триумфа във Висшата лига и всеки мач ще бъде финал за нас. Мисля, че отборът ще почувства това и сме готови да опитаме“.

За ротацията в отбора и предстоящият мач с Борусия Дортмунд в Шампионската лига:

„Ще правя ротации, както досега. Вярвам, че в съвременния футбол никой играч не може да издържи психически или физически 11 месеца, като играе на всеки три дни“.

„Утре ще подредя състава, за да спечелим мача, това е единствената ми грижа. Не мисля за Шампионската лига. Лестър и Манчестър Юнайтед все още могат да спечелят много мачове, всичко във футбола може да се случи. Затова Лестър е единствената ми грижа, а след като за Борусия Дортмунд“, заяви Гуардиола.


Манчестър Сити гостува на Лестър в събота от 19:30 часа и двубоят ще можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.