Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му е подготвен за трудните моменти, които ще трябва да изживее на стадион „Сан Паоло“ в Неапол при гостуването на Наполи от Шампионската лига.

„За мен е удоволствие да се видя относо с Маурицио Сари. За мен е чест да бъда за първи път в моя живот в Неапол. Никога не съм имал възможност преди това в моята кариера като футболист или като треньор да играя срещу Наполи в Неапол. Нашето желание е да спечелим мача. Ние имаме възможност да си осигурим класиране за следващата фаза на Шампионската лига“, коментира Гуардиола.

„Имам голямо уважение към Наполи за начина, по който този отбор играе. Това е само мач и ние не може да се страхуваме. Ние сме много млад отбор в Европа. Манчестър Сити не е Милан, Ювентус, Интер, Барселона, Реал Мадрид или Байерн Мюнхен. Ние нямаме историята зад нас. Ние разполагаме с трима-четирима футболисти, които имат опит в Шампионска лига, като Николас Отаменди, Давид Силва и Серхио Агуеро, но останалите са много, много млади. Някои от тях имат само шест-седем мача в Шампионска лига. Мачът срещу Наполи е тест, за да видим колко сме напреднали и израснали. Ще бъде важен тест как ще се представим при такава невероятна атмосфера, каквато несъмнено ще бъде на стадиона. Има още много неща, които трябва да подобряваме в играта си. Намираме се само през ноември и е много рано да се правят, каквито и да било големи заключения за нашата игра. Мачът срещу Наполи е много голямо предизвикателство за нас“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„Ще има моменти, в които ще се защитаваме, моменти, в които ще страдаме. Искам да видя как ще реагираме. За това мачът е много голямо предизвикателство за нас. Защо да играем за равенството, когато може да играем за победа? Ние ще играем за победа, както Наполи. Ние сме спортисти и ще играем за победа. Ще видим какво ще се случи. Манчестър Сити, Наполи и Шахтьор са отбори, които са много сходни и на едно и също ниво. С цялото ми уважение към Фейенорд и холандския футбол, те са малко по-назад от останалите три отбора в групата.“

„Аз наистина обичам да гледам Наполи като фен. Очаквам Наполи да играе с обичайния си състав. Те притежават играчи със страхотни индивидуални качества. Жоржиньо и Алан са невероятни. Наполи играе страхотен футбол, защото е в състояние да подава къси пасове на три-четири метра. Наполи разполага с Мертенс, Инсиние и Кайехон, а те са страхотни“, каза още Хосеп Гуардиола.