Наставникът на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, похвали футболистите си за представянето им срещу Копенхаген в първи осминафинал в Шампионска лига. Снощи „гражданите” се наложиха с 3:1 и до голяма степен си осигуриха място в следващия етап, като се има предвид, че в реванша англичаните са домакини.

“Изиграхме много добър мач. Страхотно е, че играхме на толкова високо темпо. Бяхме търпеливи, изчаквахме точния момент. Гордея с моя отбор, но все още нищо не е свършило. Третият гол ни помогна много и се надявам да довършим работата пред нашите фенове и да продължим в следващия кръг”, коментира Гуардиола.

„Основната ни задача беше да не усложним шансовете си за класиране напред. Допуснахме гол, който можеше да избегнем, но понякога се стават такива неща. Важното е, че реагирахме добре и вкарахме втори гол преди почивката. Всички знаем какво случи с Байерн и Манчестър Юнайтед на този стадион. Мачовете срещу Копенхаген могат да бъдат много трудни и напрегнати, затова зададохме толкова високо темпо”, каза още испанският специалист.