Откровен до болка беше мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола след мача с Шалке в Шампионската лига. В него тимът му надделя с 3:2, но цялата битка беше белязана от използването на ВАР, което беше предимно в ущърб на "гражданите", които инкасираха две дузпи и червен картон. 

Въпреки всичко, испанският специалист защити системата и призна, че ситуациите са били отсъдени правилно. И въпреки победата, той не пропусна да разкритикува отбора си за представянето му, твърдейки, че явно още не е готов за битки на такова ниво в най-комерсиалния турнир. 

"Аз съм голям фен на ВАР. Затова смятам, че и първата дузпа я имаше, както и втората. Червеният картон за нас може да бъде червен картон, така че и той е правилен. Единствено можем да се оплакваме от ВАР, че може би имаше засада при втората дузпа, но мониторът се счупи и не се видя. Тази система има нужда от още време, но аз съм ѝ фен", заяви Гуардиола и анализизра представянето на тима си. 

"Да, резултатът е невероятен, вкарахме три гола навън. Но в същото време допуснахме лесно два и направихме невероятни грешки. Ако допуснем същите пропуски и на реванша, значи отпадаме. На такова ниво нямаме шанс при такова представяне. Явно още не сме готови за бой в Шампионската лига."

"Ако след червения ни картон съперникът беше натиснал, можеше да ни вкара и трети, и четвърти гол. И тогава отпадахме със сигурност. Така че нищо не е приключило. Надявам се само нашите фенове да ни помогнат на реванша", заяви Гуардиола.