Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира жребия за четвъртфиналите в Шампионската лига, който противопостави неговият отбор на Борусия Дортмунд.

„Не съм гледал много мачове на Борусия, но в паузата за националните отбори ще имам тази възможност. Те са наистина добър отбор. Дортмунд е труден съперник, но всеки на тази фаза е. Ще се опитаме да изиграем добър първи мач, след това добър втори. Ако го направим, ще продължим. Ако те го направят, те ще се класират“, заяви Гуардиола.

Испанецът засипа с похвали нападателя на германците Ерлинг Халанд:

„Цифрите говорят достатъчно. Той е един от най-добрите нападатели в света. Гледал съм няколко негови мача. Всеки познава качествата му“, сподели той.

Преди да насочат мислите си към Шампионската лига „гражданите“ имат четвъртфинал в Купата на Англия. В събота те гостуват на Евертън.

„Качеството на играчите е там, няма съмнение в това. Те се борят за класиране в Шампионската лига. Това показва колко добре са се представили. Карло Анчелоти е ръководил едни от най-добрите отбори в Европа - Милан, Ювентус, Наполи, ПСЖ, Реал Мадрид. Навсякъде е имал успехи. Той ми помогна, когато започвах. Посетих го, когато бях в Милан. Възхищавам му се много“, каза още Гуардиола.