Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че все още се чувства отговорен за начина, по който тимът му отпадна от Шампионската лига миналия сезон. „Гражданите“ започват новия си поход в турнира, който липсва в колекцията им, в сряда вечер, когато се изправят срещу Порто на „Етихад", но спомените за отпадането на четвъртфинала от Лион през август все още не са отминали за Гуардиола.

„Беше тежък момент, чувствах се толкова отговорен за това как се чувства клубът и играчите, не успях да поведа клуба и се чувствам отговорен. Но като гледаме мачовете, трябва да приемем реалността, че не сме били достатъчно добри. Не играхме лошо, играхме някои истински добри моменти, но понякога допускахме грешки и в този турнир не можеш да си го позволиш", заяви Гуардиола.

Испанският мениджър обаче сподели, че отборът може да използва това разочарование като трамплин през новия сезон.

„Винаги съм имал чувството, че сме близо (до спечелването на турнира). Пропуските бяха малки, но трябва да разрешим проблемите. Това е в миналото. Сега имаме нова възможност и отново ще започнем от нулата. Все още сме малко далеч от мястото, на което искаме да бъдем", допълни още той.

Сити остана без Кевин Де Бройне, Габриел Хесус, Аймерик Лапорт и Бенджамен Менди при победата над Арсенал с 1:0 в събота и се очаква тези играчи да не на разположение и срещу Порто, но Гуардиола заяви, че ситуацията бавно се подобрява.

„Александър Зинченко се завърна, Илкай Гундоган, Бернардо Силва и Жоао Кансело са в добро състояние. Очакваме Бенджамен Менди да се върне скоро", каза испанецът.