Греъм Потър не остана обезкуражен, след като дебютът му начело на Челси приключи с домакинско равенство 1:1 срещу РБ Залцбург в Шампионската лига. Рахийм Стърлинг изведе „сините“ напред в резултата в началото на второто полувреме, но грешка в защитата помогна на австрийците да изравнят чрез Ноа Окафор четвърт час преди края на редовното време.

„Разочаровани сме от резултата. Мисля, че момчетата дадоха всичко от себе си. Отбелязахме добър гол, но след това техният вратар направи няколко хубави спасявания. Това е положението, трябва да се съберем. Характерът и влагането бяха на ниво, ще се подобрим. Осигурихме на Рахийм възможности да играе един на един достатъчно често и попадението беше в резултат на това. Винаги е дразнещо, когато допуснеш гол. Като цяло, представянето ни в защита беше повече от задоволително, но трябва да се подобрим в малките детайли“, каза той за BT Sport.

Потър бе назначен за нов наставник на Челси миналия четвъртък, идвайки от Брайтън на мястото на Томас Тухел, който бе уволнен след изненадващото поражение от Динамо Загреб с 0:1 в откриващия им мач от Шампионската лига. Едната спечелена точка от първите две срещи оставя „сините“ на последно място в група Е, на три точки от лидера Милан.

„Не е лесно за момчетата, те показаха много позитивна реакция в последните няколко дни и ще трябва да станем по-добри. Отношението е фантастично, нямам оплаквания като изключим факта, че не взехме трите точки“, добави наставникът на лондончани.

Той трябва сега да се подготви за два последователни сблъсъка с шампиона на Серия А Милан в ШЛ, на „Стамфорд Бридж“ на 5 октомври, и на „Сан Сиро“ на 11 октомври. Двубоят на „сините“ с Ливърпул от Висшата лига този уикенд бе отложен след смъртта на Нейно Величество кралица Елизабет Втора. Това означава, че Потър ще трябва да почака до след края на паузата за националните отбори, за да направи дебюта си като мениджър на Челси във Висшата лига – гостуване на Кристъл Палас на 1 октомври.