Челси трябва да бъде подготвен за тежък физически сблъсък от Шампионската лига срещу Милан във вторник и победата ще бъде още по-специална, тъй като ще дойде на "Сан Сиро", каза мениджърът на лондончани Греъм Потър преди двубоя.

Челси е в добра форма в последните срещи и спечели с 3:0 срещу италианския тим на "Стамфорд Бридж" миналата седмица.

Запитан колко специално би било да победи на "Сан Сиро", където английските клубове рядко се справят добре, Потър каза: "Това е предизвикателство и това е, което трябва да се опитаме да направим. Тук е невероятно, ще бъде напълно различен мач".

"Милан ще се опита да използва домакинското предимство, както направихме ние. Два добри отбора, два доста равностойни отбора. Това ще бъде фантастична среща и аз наистина я очаквам с нетърпение. Ще бъде наистина труден мач. Милан има фантастични играчи, наистина добре организиран отбор. Те са много разнообразни, могат да се настройват, да атакуват и защитават по много начини", добави мениджърът на Челси.

Потър каза, че крилото Хаким Зиеш не пътува с тима, защото е бил болен, докато завръщането на полузащитника Н'Голо Канте се отлага.

"Ние просто чакаме да видим как ще реагира след няколко тренировките. Продължителността на възстановяването със сигурност е разочароващо за него и за нас", коментира мениджърът за 31-годишния Канте, който от средата на август е извън терена заради проблем с подколянното сухожилие.

Тиаго Силва от Челси пък се завръща на "Сан Сиро", където игра за Милан и спечели Серия А, а Потър похвали 38-годишния футболист, като каза, че бъдещето му в английския клуб е в неговите ръце.

"Той е лидер, топ професионалист и страхотен човек. Беше удоволствие да се работи с него", каза мениджърът на Челси за бразилеца, чийто настоящ договор е до края на сезона.

"Решението дали да остане е на Тиаго. Тук съм от три или четири седмици и виждам качествата му. Нивото на представяне, които може да достигне, и степента на уважение, което изпитва по време на играта, са невероятни. Всичко, което мога да направя, е да му помогна да се наслаждава на футбола тук, да бъде част от печеливш отбор, а за останалото трябва да помисли той и ръководството на клуба", коментира Потър.

Самият Силва настоя, че е твърде рано да се вземат каквито и да било решения за бъдещето му.

"Вероятно не е подходящият момент да говорим за нов договор. Това, което мога да ви кажа е, че за мен сега е важно да продължа да играя на високо ниво, помагайки на отбора да постигне възможно най-добрите резултати. Със сигурност ще има време, когато трябва да говорим, може да е преди Световното първенство или след него. Ако нямам предложение за нов контакт, ще трябва да реша какво да правя. Не е лесно, ще видим какво ще стане", заяви Силва.