Интер постигна първа победа в тазгодишното издание на Шампионска лига. "Нерадзурите" надвиха с 1:0 у дома Бенфика в среща от група D на турнира. Единственият гол в срещата вкара Маркюс Тюрам в 62-ата минута. Домакините удариха три греди, а освен това гол на Федерико Димарко беше отменен заради засада. 

С успеха миланският гранд събра 4 точки и заема второ място във временното класиране, като толкова има и лидерът Реал Сосиедад. Бенфика е на дъното без спечелена точка. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

В 13-ата минута Анхел ди Мария можеше да се разпише директно от корнер, но топката "кацна" на напречната греда. В 24-ата минута Хакан Чалханоолу отправи удар от близка дистанция, но Анатолий Трубин спаси. В 41-ата минута "орлите" стигнаха до отлична възможност за гол, но Ян Зомер отрази удара на Фредрик Аурснес, а след това беше отсъдена и засада. 

В 55-ата минута гредата отново спаси португалския гранд. Лаутаро Мартинес с прецизен удар прати топката в гредата, а след това Маркюс Тюрам отблизо шутира, но Трубин спаси. В 61-ата минута нов удар на Лаутаро срещна гредата. 

Минута по-късно Интер най-накрая поведе. Дензъл Дъмфрис стигна до топката почти до аутлинията и подаде към Тюрам. Фрацузинът с плътен удар матира Трубин за 1:0. 

В 65-ата минута гол на Федерико Димарко беше отменен заради засада. В 87-ата минута Интер пропусна още една отлична възможност за гол, след като Трубин спаси удар на Мартинес.