Реал Мадрид започва защитата на титлата в Шампионска лига с откриващ двубой от груповата фаза на турнира като гост на шотландския шампион Селтик, стана ясно от обявената програма за поредното издание на най-престижния европейски клубен турнир. 14-кратният носител на трофея пътува до Глазгоу за сблъсъка си от група F на надпреварата на 6 септември – в същата вечер френският шампион Пари Сен Жермен приема италианския гранд Ювентус в мач от група Н.

Големият съперник на Реал през годините – Барселона, е в „Групата на смъртта“ заедно с германския първенец Байерн Мюнхен и италианския Интер. Въпреки това, каталунците откриват кампанията си в група С срещу чешкия Виктория Пилзен, докато Байерн гостува на Интер на 7 септември. Тези мачове ще подгреят своеобразно сблъсъка между Барселона и Байерн на 13 септември.

Ливърпул, който загуби финала от Реал миналата година, гостува на Наполи в откриващия си мач от група А на 7 септември. Други английски тимове в лицето на Челси и Манчестър Сити също имат визити за първите си срещи. „Сините“, които надвиха английския шампион във финала през 2021, пътуват до Загреб за среща с Динамо в група Е, докато Сити гостуват на Севиля в мач от група G на 6 септември.

Два други британски тимове стартират на 7 септември – Тотнъм приема Марсилия в група D, докато Рейнджърс, който е в групата на Ливърпул, гостува на Аякс в Амстердам.

Груповата фаза в ШЛ тази година бе сгъстена този сезон поради началото на Световното първенство в Катар на 20 ноември.

ПРОГРАМАТА НА ПЪРВИЯ КРЪГ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА:

6 септември, вторник:

19:45 часа Динамо Загреб – Челси

19:45 часа Борусия Дортмунд – ФК Копенхаген

22:00 часа Ред Бул Залцбург – Милан

22:00 часа Селтик – Реал Мадрид

22:00 часа РБ Лайпциг – Шахтьор Донецк

22:00 часа Севиля – Манчестър Сити

22:00 часа Пари Сен Жермен – Ювентус

22:00 часа Бенфика – Макаби Хайфа

7 септември, сряда:

19:45 часа Аякс – Рейнджърс

19:45 часа Айнтрахт Франкфурт – Спортинг Лисабон

22:00 часа Наполи – Ливърпул

22:00 часа Атлетико Мадрид – Порто

22:00 часа Брюж – Байер Леверкузен

22:00 часа Барселона – Виктория Пилзен

22:00 часа Интер – Байерн Мюнхен

22:00 часа Тотнъм Хотспър – Олимпик Марсилия