Залцбург и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в първи осминафинал в Шампионската лига. Чиквубуйке Адаму (21) изведе домакините напред, Кингсли Коман (90) изравни.
Срещата започна в доста високо темпо, като атаките се редуваха и към двете врати. В 7-ата минута контратака на домакините хвана неподготвена баварската отбрана, но Павар в последния момент изчисти с шпагат топката от краката на връхлитащия Окафор. Отговорът на Байерн не закъсня и в 10-ата минута само чудесната реакция на вратаря Кьон предотврати откриване на резултата. Серж Гнабри счупи кръста на капитана Улмер и шутира към далечния ъгъл, но стражът на Залцбург плонжира и изби. Филип Кьон блесна с две добри намеси и в 19-ата минута. Най-напред пресече центриране на Коман отляво, а секунди по-късно улови негов удар от въздуха. 

Ред Бул Залцбург Байерн Мюнхен

източник: Sofascore.com

Домакините поведоха в 21-ата минута при една от поредните си контраатаки. Пробив на Адейеми отдясно завърши с пас към Брендън Арънсън, който я отклони за току-що влезлия Чиквубуйке Адаму и той с техничен удар прати топката в левия ъгъл на Улрайх за 1:0. 

Три минути след попадението Арънсън се разходи в наказателното поле и шутира опасно, но вратарят на Байерн се разтегна и спаси. Лерой Сане пък пропусна чудесен шанс за изравняване в 30-ата минута, след като не успя да уцели вратата. Десет минути по-късно Серж Гнабри опита два последователни удара от наказателното поле, които обаче бяха блокирани. В 41-ата минута гостите можеха да получат втори гол, след като фамозно прехвърлящо подаване на Камара отново изведе Адаму на върха на атаката. Никлас Зюле обаче показа класа и не позволи на 20-годишния нападател да отправи удар. Домакините поискаха дузпа секунди преди почивката, но претенциите им не бяха уважени. Адейени падна в наказателното поле след единоборство с Зюле, но и повторенията показаха, че нарушение няма.

Втората част започна с хубав шут от дистанция на Кингсли Коман, но топката мина над вратата на домакините. Пак той внесе напрежение в австрийската отбара в 52-ата минута, след като технично преодоля Кристенсен и шутира към вратата на Кьон. Топката обаче удари Соле в слабините и го свали на тревата за близо минута. В 60-ата минута Томас Мюлер поиска дузпа, но падна твърде лесно след съприкосновение с Вьобер и реферът даде знак играта да продължи. Малко след това ефектна задна ножица на Серж Гнабри срещна тялото на съотборника му Мюлер и защитата на Залцбург си отдъхна.  

С всяка минута натискът на Байерн се засилваше и домакините трудно излизаха от своята половина. Окуражавани от публиката обаче, футболистите на Залцбург рядко допускаха вратарят Кьон да бъде обстрелван. Стражът трябваше да се намесва в 73-ата минута, когато най-добрият за гостите Коман отправи хубав шут. Филип Кьон обаче имаше решителна намеса в 76-ата минута, когато бърза атака на Байерн бе завършена с майсторски удар на Лерой Сане. Вратарят изби, а след това с котешка пъргавина захлупи топката и не позволи на Гнабри да направи добавка.

Невероятен пропуск в 80-ата минута запази шансовете на Байерн. Шут на Адейени бе избит с крак от вратаря Улрайх, а при добавката на Адаму бранителят на баварците Павар застана на пътя на топката и блокира удара му в корнер. Пет минути след това пък гостите пропиляха чудесна възможност. Трима играчи на Байерн се разминаха с топката пред вратарското поле след майсторско центриране на Коман. 

Тимът на Нагелсман стигна до изравняване в 90-ата минута. Дълго центриране на Павар отдясно бе продължено от Томас Мюлер към Левандовски. Голмайсторът не успя да стигне до топката, но от втора позиция изскочи Кингсли Коман и отблизо направи 1:1. 


​ЗАЛЦБУРГ - БАЙЕРН 1:1

 

1:0 Чиквубуйке Адаму (21)

1:1 Кингсли Коман (90)
 

ЗАЛЦБУРГ: 18. Кьон, 43. Кристенсен, 22. Соле, 39. Вьобер, 17. Улмер-к, 7. Капалдо, 19. Камара, 13. Зайвалд, 11. Арънсън, 77. Окафор, 27. Адейеми

Треньор Матиас Ясле

 

БАЙЕРН: 26. Улрайх, 5. Павар, 4. Зюле, 21. Ернандес, 6. Кимих, 24. Толисо, 7. Гнабри, 11. Коман, 10. Сане, 25. Мюлер-к, 9. Левандовски 

Треньор Юлиан Нагелсман

Съдия Майкъл Оливър (Англия)

Стадион "Ред Бул Арена", Залцбург