Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заклейми коментарите на Жозе Моуриньо след разгрома на Тотнъм с 0:3 в реванша срещу РБ Лайпциг от осминафиналите на Шампионската лига. 

Тотнъм не успя да се противопостави на германския тим по никакъв начин и претърпя отпадане с 0:4. След срещата Моуриньо заяви, че проблемите с контузените играчи с възпрепятствали на по-доброто представяне на неговия тим, заявявайки, че е като "да отидеш на бой с пищови без патрони". Фърдинанд обаче не остана впечатлен от изказването на португалския специалист.

"Трябва да изградиш увереността на отбора. Изказването му е изключително неуважително към играчи като Лукас Моура и Деле Али", започна Рио. 

"Изграждането на тази увереност в играчи не се получава за Жозе и това си личи от предствянето на играчите тази вечер. Тотнъм има големи проблеми с контузии, но в подобни срещи просто искаш да видиш малко желание и работоспособност от играчите". 

"Искаш да видиш реални идеи на терена. Отборът страда от липса на идентичност. Няма интензитет или особено желание в отбора. Когато времената са трудни е ред на мениджъра да се намеси и да вдигне самочувствието. Не изглежда това да се е случва в Тотнъм", завърши легендарният защитник.