Временното назначение на Ралф Рангник в Манчестър Юнайтед е "малко странно" и води до известна несигурност в клуба, заяви полузашитникът Фред. 

63-годишният Рангник ще бъде временен мениджър до края на сезона, преди бившият треньор на Шалке 04 и РБ Лайпциг да поеме консултантска роля в клуба за още две години.

"Малко е странно. Знам, че във футбола е важно да постигнеш добри резултати възможно най-скоро, но също така е важно да имаш дългосрочен план. Мисля, че не е добре за нас. В момента всичко опира до краткосрочните цели. Не знаем как ще бъде след края на сезона", каза Фред пред TNT Sports Brazil.

Юнайтед ще играе на осминафиналите в Шампионска лига за първи път от 2018/2019, а по-късно днес ще се изправи срещу испанския Атлетико Мадрид, който изпитва трудности през последните седмици и загуби четири от последните  седем мача във всички турнири.

Въпреки това Фред предупреди да няма подценяване и добави, че борбеният дух на испанския клуб и влиянието на техния аржентински мениджър Диего Симеоне ги прави "опасни противници, въпреки липсата на форма".

"Дори когато не играе добре, Атлетико е труден отбор. Техният мениджър е аржентинец, така че те са бойци и обичат да има битка на терена. Така че наистина няма значение дали Атлетико преминава през лош момент. Те са може би най-южноамериканският отбор в Шампионската лига", заяви  още Фред.