„Да спечелиш Шампионската лига не е лесно. Между нашия клуб и състезанието има любовна история, която всички знаят. Играчите са мотивирани, те израстват… Ние сме достойни носители на 15-ата титла от турнира”, обяви босът на Реал Мадрид Флорентино Перес след победата с 2:0 срещу Борусия Дортмунд.

„Всички играха, за да помогнат. Понякога Винисиус вкарва, друг път Хоселу… Това, което има значение, е отборът. Този отбор е семейство, затова има толкова много успехи. Никой не иска да е в главната роля, за да влошава атмосферата в съблекалнята.

„Следващия сезон трябва да спечелим 16-ата! Това е историята на Мадрид. Феновете са много доволни от това, което постигнахме, и от начина, по който го постигнахме. Това, което трябва да направим сега, е да го отпразнуваме. Привържениците ще ни помолят утре да се върнем догодина и да спечелим отноо турнира.“

Реал Мадрид спечели Шампионската лига за 15-и път, което е рекорд в турнира. Второто място по брой трофеи заема Милан (7 победи), третото си поделят Байерн и Ливърпул (по 6).

„Бъдещето на Начо? Той ще направи това, което реши. Днес не е денят, в който да коментирам Килиан Мбапе. В днешния ден трябва да говорим за други футболисти. Според мен Лука Модрич ще остане при нас за още един сезон“, добави босът на Реал.