Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик не ски задоволството си от представянето на отбора при победата с 4:1 над Лацио в Рим в първия осминафинал от Шампионската лига. Убедителната преднина дава спокойствие на световния и европейски клубен шампион преди реванша на 17 март.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

"Всеки изпълни задачите си на терена. Искахме да ги поставим под натиск от началото и се справихме. Пресирахме добре, спечелихме много спорни топки и като резултат на това създадохме доста положения. Много сме доволни", заяви Флик.

"Шампионската лига е специален турнир, особено за нашите футболисти. Целта ни беше да бъдем максимално концентрирани от първата минута и се видя, че всеки един от играчите беше решен да се представи на топ ниво", допълни той.

Двубоят беше по-специален и за младока Джамал Мусиала, който се разписа за 2:0 и на 17 години и 363 дни стана вторият най-млад реализатор в елиминациите на турнира след Боян Къркич, който вкара за Барселона срещу Шалке 04 на 17 години и 217 дни през 2008 година.

"Той е много сигурен с топката в крака и играе отлично между линиите. Притежава чувството да намира свободните пространства и да развива играта ни с точните пасове. Джамал свърши страхотна работа, както и останалите момчета от отбора", каза Флик.