Футболистите на Байерн Мюнхен могат да се радват на победата с 8:2 над Барселона, но трябва да продължат да работят здраво и да не летят в облаците, ако искат да триумфират в Шампионската лига. Това каза старши треньорът Ханзи Флик.

83 снимки

Флик, който бе в щаба на националния отбор на Германия при победата със 7:1 над Бразилия и последвалото спечелване на световната титла през 2014 година, е сигурен, че Байерн трябва да остане здраво стъпил на земята, ако иска да преодолее Манчестър Сити или Олимпик Лион на 1/2-финалите.

"Не искам да правя сравнения с победата на Германия през 2014 година. Важно е единствено това, което се случва тук и сега. Да, ние изиграхме невероятен мач и може да сме щастливи от този факт, но всички знаем, че ни предстои още много работа, ако искаме да отидем там, накъдето сме се запътили", каза треньорът на Байерн.

Баварците вече прибраха във витрината си титлата и Купата на Германия, и единствено триумф в Шампионската лига ги дели от спечелването на втори требъл след този от 2013 година.

"Знаем колко бързо могат да се променят нещата във футбола. Затова от днес започваме подготовка за 1/2-финалния мач. Това бе победа, която ние искахме. Да, впечатляваща е, но това е само една малка стъпка. Опитните играчи знаят, че ни предстои друг мач и в него ще ни трябва подобно представяне. Това вече е минало, сега ни предстои анализ и подготовка", завърши Флик.