Треньорът на Барселона Ханзи Флик говори преди мача на настоящия му отбора срещу бившия му Байерн Мюнхен. Той не спести суперлативи за баварците, като заяви, че отборът играе атакуващо и това е в неговото ДНК. 

"Ние сме подготвени за мача срещу утре. Мачовете могат да бъдат различни и много неща могат да се случат, те могат да се развият по различни начини. През този сезон беше много добре за нас да се съсредоточим мач по мач. Байерн е отличен отбор и всеки иска да се изправи срещу тях по най-добрия начин", започна Флик. 

„Миналото не си заслужава. Тук и сега си заслужава. Не можем да повлияем на случилото се в миналото, но можем да повлияем на утрешния мач. Разбира се, искаме да се опитаме да спечелим утрешния мач.“

„Подготвяме се за всеки мач, познавайки съперника много добре.Бях там, тренирах ги. Това е отличен клуб и имам много познати и добри отношения с играчи и мениджъри. Има нова глава в живота ми. Имам много добри чувства тук и усещам как феновете ни подкрепят. Това е хубаво и те принуждава да дадеш всичко за тях", каза още бившият наставник на баварците. 

„Казвал съм го и преди. Всеки ден усещам добротата, с която хората тук се отнасят към мен. Това няма нищо общо с миналото, нито с възможно бъдеще. Работим всеки ден за настоящето. Мисля, че "Ла Масия" има голямо влияние върху начина, по който играчите работят, и ако се замисля за момента, в който Гави влезе, настръхвам", сподели германецът. 

„Байерн винаги има доминиращ стил и тази година също. Начинът, по който играят, оказва натиск върху противника. Те могат да наложат стила си на всеки отбор, винаги е било така. Това е тяхното ДНК", категоричен е Флик. 

"Той направи крачка напред през последните месеци. Във всеки мач се представя много добре, мисля, че не е необходимо да се мотивира повече. Той е наясно какво трябва да прави и трябва да кажа, че го прави много добре", каза наставникът относно младокът Марк Касадо. 

"Всеки мач има своите специални изисквания и всеки се подготвя по различен начин. Срещаме се с играчите, говорим с тях... не е лесно, защото няма много време. Следващият ден е възстановяване, но днес вече имаше много интензивност на тренировката", сподели треньорът на Барса. 

"Чувствам се много комфортно тук, чувствам се много добре в Барселона и в клуба, страхотно е. Забавно е да се работи тук и хората ме подкрепят. Вече казах, че е задължение за мен да дам най-доброто от себе си тук. Ние работим, за да постигнем тази среда и да я подобрим, така че играчите да се подобряват и да се представят на най-високо ниво", завърши Флик.