Звездата на Ливърпул Роберто Фирмино заяви, че не се интересува от това какъв ще бъде подходът на Порто към първия 1/8-финален мач между двата тима от Шампионската лига. Бразилецът се зарече, че той и неговите съотборници ще се постараят максимално да затруднят съперника, въпреки че гостуват в първата среща.

Със своите 6 попадения в груповата фаза 26-годишният Фирмино е голмайстор на „червените” в турнира, като единствено лидера при голмайсторите на този етап – Кристиано Роналдо (9) – има повече голове от него.

„Дали мога да се наредя сред такива велики играчи?  Фокусиран съм единствено да играя добре”, каза Фирмино. „Ако играеш добре, головете ще дойдат. Опитвам се да давам максимума, не само заради себе си, но и заради отбора. Опитвам да бъда част от тази елитна група играчи.”

„Не знам дали Порто е уплашен от нас, но ние ще им вгорчим живота, това е сигурно. Искаме да ги накараме да страдат.”

„Дали се чувствам повече лидер след раздялата с Коутиньо? Да, разбира се. Коутиньо е страхотен футболист, но ние го заместихме без никакъв проблем. Всеки от нас носи огромна отговорност, ала това е част от работата ни – да се справяме с нея”, допълни Фирмино.