Феновете на Борусия Дортмунд и Монако се превърнаха в поредното доказателство защо футболът се смята за най-великата игра на света. В мрежата се появиха хиляди снимки на германски привърженици, които приютиха в домовете си запалянковците на тима от Княжеството, след като атаката срещу клубния автобус на „жълто-черните“ отложи първия четвъртфинален мач между двата тима от Шампионската лига.

Страхотен жест: Борусия предложи подслон на гостуващите фенове

Почти веднага след инцидента от Борусия призоваха в социалните мрежи за съпричастност към гостуващата агитка, тъй като голяма част от феновете на Монако не бяха планирали да нощуват в Дортмунд. От клуба подеха инициативата #bedforawayfans (легло за гостуващите фенове – б.р.), за да улеснят намирането на подслон за през нощта.

Версиите за индицента в Дортмунд

В интернет се появиха множество снимки на фенове на Борусия, които са приели такива на Монако в домовете си. Все още властите в Германия нямат представа каква е била целта на атаката срещу автобуса на Борусия, но от фотосите в мрежата можем да заключим, че резултатът от нея със сигурност не се припокрива с намеренията на нападателите.

Отложеният мач между двата отбора ще се играе тази вечер от 19,45 часа българско време на "Сигнал Идуна Парк".

Службите за сигурност: Атаката в Дортмунд не е тероризъм

Втори ранен при атаката над автобуса на Борусия