Привърженици на Ливърпул се зачудиха дали „контролерът” на Джорджинио Вайналдум в срещата с Реал Мадрид се е изключил по време на третия гол на испанския шампион. Капитанът на английския шампион застина на границата на наказателното поле на Алисон и не противодейства по никакъв начин на организирането на мадридското нападение, което бе завършено с попадение от Винисиус Жуниор.

Надеждите на Ливърпул да стане европейски шампион за седми път намаляха, след като Реал надделя с 3:1 в домакинството си и има солиден аванс преди реванша идната седмица на „Анфийлд”. Фенове на мърсисайдци обаче забелязаха как халфът на любимия им отбор не помръдна да се намеси някак при атаката на кастилци и логично се стигна до попадението.

Вайналдум е четвърти избор за капитанската лента на Ливърпул. Поради липсата на Джордан Хендерсън и Върджил ван Дайк, които са контузени, а Джеймс Милнър остана неизползвана резерва, то лентата отиде на ръката на нидерландския национал. Вайналдум е с изтичащ договор с англичаните след края на сезона, а твърденията са, че ще подсили без пари Барселона или Интер Милано.