Отборът на Фейенорд победи Селтик с 2:0 в първия мач от груповата фаза на Шампионска лига. Домакините стигнаха до успеха с попадения на Калвин Стенгс в 45-ата и Алиреза Яханбакш в 76-ата минута. Шотландците пък завършиха мача с 9 души на терена, след като Густаф Лагербиелке и Один Холм бяха изгонени от игра.


В добавеното време на първата част  Калвин Стенгс с перфектно изпълнен пряк-свободен удар порази вратата на гостите за 1:0.

Положението стана още по-лошо за Селтик, като в 64-тата минута Лагербиелке извърши нарушение за дузпа, удряйки с ръка в лицето Игор Пайшао. Така той получи втори жъл и червен картон. Джо Харт запази интригата, след като спаси изпълнението от бялата точка.

Само четири минути по-късно обаче "детелините" вече бяха с 9 души на терена, след като Оливер Холм влезе опасно в краката на съперник и получи директен червен картон.

В 71-вата минута Фейенорд можеше да удвои преднината си, но попадение на Лутсхарел Геертруда бе отменен заради засада.

Това се случи пет минути по-късно, когато лошо изчистена топка попадна в Яханбакш, който със силен шут я заби във вратата за 2:0.

Така Фейенорд записа първи три точки в актива си и оглави група "Е". Селтик пък до момента е без актив и е на последното място в групата. В другия мач от тази група Лацио и Атлетико Мадрид направиха драматично реми и така именно нидерландският тим оглавява класирането с три точки.