Свен-Йоран Ериксон призова Рахийм Стърлинг и Кевин Де Бройне да останат в Манчестър Сити и да устоят на изкушението да се присъединят към Реал Мадрид.

Тази седмица започна обжалването срещу двугодишната забрана нза участие на "гражданите" в Шампионската лига, след като бе установено, че са нарушили правилата за финансов феърплей (FFP). Съобщава се, че резултатът от обжалване не се очаква до юли.

Ако Сити са принудени да пропуснат две кампании в Шампионската лига това може сериозен удар за футболистите и може да изкуши топ играчите им да търсят развитие другаде. Реал Мадрид често е свързван Стърлинг, докато Де Бройне намекна, че ще обмисли бъдещето си, ако се запази забраната за два сезона.

Бившият мениджър на Сити и Англия Свен-Йоран Ериксон смята, че Стърлинг и плеймейкърът Де Бройне могат да изберат собствената си съдба, но предупреди, че вече играят на най-високо ниво в Сити.

"Е, те ще играят за Реал Мадрид, ако искат да го направят, но бих останал разочарован, ако стане", каза Ериксон пред "Stats Perform News".

"Не знам - наистина се надявам те да останат в Англия. Когато погледнете от много години насам, Висшата лига е най-добрата лига в света, без съмнение в това - най-популярната. Другите лиги са добри, но колко хора гледат испанския футбол, ако не е Барселона или Реал Мадрид, може би Атлетико Мадрид? В Бундеслигата е същото, ако [Борусия] Дортмунд не играе, ако Байерн [Мюнхен] не играе, сядате ли да го гледате? В Англия е различно, защото всеки отбор може да победи всеки друг. Това е добър футбол и винаги има борба", продължи той.

Загубата на Стърлинг, на Де Бройен или и на двамата биха довели до огромен крах за Сити на терена, но Ериксон знае, че Пеп Гуардиола е също толкова важен за четирикратните победители във Висшата лига. На испанецът му става само една година от договора му със Сити, но не изключва възможността за удължаването му.

"Разбира се, че е важно", каза Ериксон за бъдещето на испанеца. 

"Той се смята за един от най-добрите, ако не и за най-добрият треньор в света. Той е такъв от доста време. Да го загубиш преди приключването на договора му би било лошо за Манчестър Сити: лошо за феновете, лошо за играчите, лошо за клуба. Надявам се, че ще направят всичко, за да се опитат да го задържат поне до приключването на договора му", завърши Ериксон.