Реал Мадрид е на финал в Шампионската лига след нов феноменален обрат на собствения си „Сантяго Бернабеу“. „Белия балет“ победи с 3:1 след продължения Манчестър Сити и ще излезе в Париж на „Стад дьо Франс“ срещу Ливърпул във финалния мач от тазгодишната надпревара в най-силния европейски клубен турнир.

Четвърт час преди края на срещата ситуацията изглеждаше безнадеждна за „лос меренгес“, след като Рияд Марез отбеляза с много хубав удар в близкия на Тибо Куртоа ъгъл. В последната минута на редовното време обаче Родриго засече успореден пас на Карим Бензема, за да направи 1:1. 60 секунди по-късно отново влезлият като резерва бразилец се разписа – този път с глава, вкарвайки мача в продължения.

В петата минута на първото продължение капитанът на „гражданите“ Рубен Диаш събори Бензема в наказателното поле, а главният съдия Даниеле Орсато отсъди дузпа. Именно французинът с алжирски произход се нагърби и отбеляза за 3:1, пращайки стража на манчестърци Едерсон в обратния ъгъл.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Реал Мадрид Манчестър Сити статистика

източник: Sofascore.com


Срещата започна доста динамично, като отборът на Сити очаквано не се затвори, а дори напротив, атакуваше наравно със своя съперник, който изостава в резултата. Бензема стреля с глава в 4-ата минута от няколко метра, но не намери рамката на вратата. Секунди по-късно страничният рефер вдигна своя флаг. Засада бе вдигната и в ответната атака срещу Бернардо Силва, който излизаше на хубава позиция.

Малко след изминаването на 15 минути игра Валверде укроти добре една топка в наказателното поле, но нямаше възможност да стреля. Секунда по-късно същото се случи и с Бензема след щастлив рикошет, но топката отиде на пътя на Винисиус, като бразилецът намери начин да стреля, но в аут. В ответната атака Бернардо бе изведен на стрелкова позиция и стреля с по-слабия си десен крак в близкия ъгъл. Куртоа обаче бе застанал перфектно и прати топката в ъглов удар.

Жезус също стреля от дъгата, ала изстрелът му профуча покрай лявата греда на белгийския вратар. Кроос пък опита късмета си от фал. Топката рикошира опасно в построената от Едерсон стена и излезе в ъглов удар. Фодън пробва рефлекса на Куртоа от воле с десния крак, но белгиецът отново бе на висота.

Три минути преди почивката Бензема бе изведен сам срещу Едерсон и стреля над вратата. Впоследствие се оказа, че нападателят е бил в положение на засада.

БГНЕС
90 снимки

Играчите на Реал изпълниха заучено началния удар на втората част и след не повече от 10 секунди Винисиус бе изведен на чиста позиция. Ударът на бразилеца с левия крак обаче не намери вратата на "гражданите". Малко по-късно Едерсон и Уокър си създадоха големи неприятности, след като не комуникираха добре, но играч на "кралете" не успя да се възползва от неразборията у английския тим.

Точно след смяната на Де Бройне с Гюндоган, Бернардо Силва получи в центъра от германеца и отправи пас надясно, който изглеждаше насочен към Жезус, там обаче притича Марез, който с много точен удар с левия крак в близкия ъгъл направи аванса на "небесносините" от два гола в общия резултат.

Малко след попадението Едерсон отрази удар отблизо на Бензема. За трети път французинът бе в положение на засада при удар от стрелкова позиция. Минути по-късно Кансело стреля отдалеч, но Куртоа отрази. Лидерът във Висшата лига съумя да създадат още два шанса за гол чрез влезлия като резерва Грийлиш. Първо Менди изби от самата голлиния, а 60 секунди по-късно отново бившият играч на Астън Вила залъга противник и стреля по диагонал. Куртоа обаче развенча и този му опит.

В последната минута на редовното време Бензема овладя пас от дълбочина и веднага потърси успореден пас в малкото наказателно поле, където резервата Родриго засече за 1:1.

В първата минута на даденото от Даниеле Орсато продължение отново Родриго наказа "гражданите", пращайки в еуфория всички в бяло след попадение с глава. 

Родриго можеше да напри и 3:1, но блестяща намеса на Едерсон предотврати тотален крах на Сити. В началото на първото продължение Бензема стреля от дъгата, но бразилстият страж за втори пореден път бе позициониран добре. 

Gulliver/GettyImages
96 снимки

Точно минута след удара Бензема бе повален в наказателното поле от Рубен Диаш и италианският арбитър отсъди дузпа. Именно французинът с алжирски произход застана зад топката и реализира, пращайки Едерсон в обратния ъгъл.

Карим Бензема Реал Мадрид Манчестър Сити

източник: Sofascore.com

В последната минута на първото продължение Кансело качи топката на главата на Фодън, но изстрелът на англичанина с глава бе париран от Куртоа. При добавката Фернандиньо от само няколко метра не успя да направи общия резултат 6:6, за жалост на Гуардиола и всички привърженици на манчестърци. 


FT / Реал Мадрид - Манчестър Сити 3:1

0:1 Рияд Марез 73`

1:1 Родриго 90`

​2:1 Родриго 90+1`

3:1 Карим Бензема 95` (д)

Реал Мадрид: Тибо Куртоа, Дани Карвахал(жк), Едер Милитао(жк)(115` - Хесус Вайехо), Начо Фернандес, Ферлан Менди, Лука Модрич(жк)(75` - Едуардо Камавинга), Каземиро(75` - Марко Асенсио), Тони Кроос(68` - Родриго), Федерико Валверде(жк), Карим Бензема(104` - Дани Себайос), Винисиус(115` - Лукас Васкес)

Наставник: Карло Анчелоти

Манчестър Сити: Едерсон, Кайл Уокър(72` - Олександър Зинченко(жк)), Рубен Диаш, Аймерик Лапорт(жк), Жоао Кансело, Бернардо Силва, Родри(99` - Рахийм Стърлинг(жк)), Кевин Де Бройне(72` - Илкай Гюндоган), Рияд Марез(85` - Фернандиньо), Габриел Жезус(78` - Джак Грийлиш), Фил Фодън

Наставник: Хосеп Гуардиола