Челси компенсира пасива от 0:1 от първия мач, като победи Борусия Дортмунд с 2:0 на "Стамфорд Бридж", благодарение на голове на Рахийм Стърлинг и Кай Хаверц. Но Емре Джан остана бесен след мача, тъй като постави под съмнение решението на съдията да даде повторно да се изпълни дузпа от Кай Хаверц, от която той вкара втория гол. Полузащитникът на Дортмунд също разкритикува общото поведение на съдията в мача в остро интервю след мача.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

"Не заслужавахме да загубим, но загубихме заради съдията. Като връщаме дузпата да бъде повторена така, как е възможно? Не разбирам. Съдията беше много лош днес. Начинът, по който говори с нас беше арогантен", заяви Джан.

Беше отсъден наказателен удар за Челси през второто полувреме, след като Мариус Волф удари топката с ръка в наказателното поле. Докато реферът първоначално не отсъди дузпата, ВАР отмени решението.

Първоначално наказателният удар на Хаверц се отби от гредата, но след като Салих Йозджан бе преждевременно влязъл в наказателното поле и след това изчисти топката, на Челси беше позволено да изпълни отново дузпата, от която германският национал отбеляза.