Наставникът на Пари Сен Жермен Унай Емери отказа да коментира дали се страхува за поста си след отпадането на отбора в 1/8-финалите на Шампионската лига. Реал Мадрид елиминира френския гранд с общ резултат 5:2 в двете срещи и за пореден път амбициите на парижани за спечелване на турнира станаха на пух и прах.

Във Франция от доста време медиите сочат с пръст към Емери, у когото не виждат треньорските качества, с които да превърне множеството звезди в отбор. Затова и специалистът упорито бе разпитван след снощното поражение с 1:2 от Реал у дома дали то няма да бъде последният му мач начело.

Големият шеф на ПСЖ: Огромно разочарование

„Смятам, че Реал Мадрид игра по-добре.  Ние не се възползвахме от нашите положения. Първото полувреме беше ключово, защото тогава бяхме по-добри и създавахме шансове за гол”, коментира испанецът.

„Нулевото реми изглеждаше, че ще се задържи и през второто полувреме, но после дойде голът на Кристиано, а след изгонването на Марко Верати вече стана доста сложно. Реал заслужено продължи напред.”

„Дали на ПСЖ му липсваше амбиция? Смятам, че разликата в реванша бе, че Мадрид ни превъзхождаше през по-голямата част от двубоя.”

Каземиро - компютърът в сянка за Реал Мадрид

„Дали ме е страх за работата ми? Да бъдеш елиминиран от Реал Мадрид не е разочарование, разочарование е да отпаднеш в 1/8-финалите. Борихме се за първото място в групата, за да избегнем подобна неприятна съдба. Сега ни се разкриха повече възможности, сега беше нашият миг. В реванша обаче от самото начало Реал играеше по-добре, а на този етап няма нужда от други анализи. Длъжни сме да продължим, аз ще работя по същия начин, защото имаме важни цели и трябва да се придържаме към тях.”

„Дали ще ме уволнят? Днес отказвам да мисля за това.”

„Вярно е, че клубът иска много бързо да се наложи в турнира. Проектът на ПСЖ е солиден и подобна развръзка е разочарование. Сигурен съм, че ще продължим да търсим начини за изграждането на отбор, който може да печели за в бъдеще. Накрая ще постигнем целта си, ще осъществим желанието на феновете”, добави Емери.