Особено трогателен момент привлече вниманието по време на празненствата на Ливърпул след спечелването на Шампионската лига за шести път. След успеха над Тотнъм (2:0) на „Уанда Метрополитано“ в Мадрид (Испания) играчите на „червените“ се отдадоха на радостните си емоции заедно с най-близките си хора, а един от мърсисайдските герои прикова вниманието.

След последния съдийски сигнал на Дамир Скомина Джордън Хендерсън се отправи към трибуните, където бе татко му. Капитанът прегърна силно родителя си, а сълзи от радост обливаха лицата им.

Полузащитникът посвети златния си медал на баща си – Брайън, който преди 5 години е бил диагностициран с рак на гърлото. Към днешна дата родителят е в ремисия, а в испанската столица изживя особено емоционален миг в живота си. 

„Начинът, по който се развиваше мачът, мислех, че ще стане 1:1 и ще има продължения“, сподели таткото на Хендерсън.

Хендерсън-старши е бивш полицай, а когато преди 5 години е диагностициран със заболяването, не казва на сина си, за да не пречи на кариерното му развитие.

Преди около година в интервю за Daily Mail Джордан Хендерсън споделя: „Това, през което мина баща ми, ме накара да порасна“.

„Когато се случи нещо такова, приоритетите бързо се нареждат. Казвах, че футболът е най-важното за мен нещо, но когато преминеш през нещо подобно, осъзнаваш, че има много по-значими неща. Приех го доста трудно. Преди това никога не съм имал подобни изживявания“, продължава тогава халфът и добавя:

„Татко ми е горд човек. Не искаше да го виждам по време на терапията. Тогава осъзнавах, че единственото нещо, което можех да направя, е да играя добре през уикендите, тъй като бях наясно, че ще гледа“.

Джордан Хендерсън

източник: Gulliver/Getty Images

Междувременно Хендерсън-старши разкрива, че синът му е дал специално обещание, когато е бил едва на 10, а към днешна дата, може да се сложи печат „Изпълнено“.

„През 2003 година заведох Джордан на финала на Шампионската лига между Милан и Ювентус. Мачът се игра на „Олд Трафорд“ в Манчестър. Докато звучеше химнът преди началото на срещата, той ми каза: „Татко, един ден и аз ще играя в такъв мач“. И го направи не един път, а два пъти, като в единия път спечели трофея“.

„Мисля, че ако не беше спечелил този финал, щяхме да имаме лошо, лошо лято. Сега няма да е така“, отбеляза още таткото след триумфа в Мадрид.

Емоциите и у капитана на Ливърпул не бяха по-малко силни, като той заяви: „Невероятно. Предполагам мечтите се сбъдват. Татко ни заведе на „Олд Трафорд“ преди години на финала на Шампионската лига и казах, че и аз ще играя в такъв мач един ден“.

„Той премина през трудни моменти, така че го заслужава. Доволен съм, че ще мога да занеса този медал в къщи за него и семейството ми“, сподели още лидерът на „червените“ след паметния успех.

Джордан Хендерсън

източник: Gulliver/Getty Images

Ливърпул се прибра у дома с Шестата

Малчуганите на Ливърпул в акция

Прагматичен и умел Ливърпул ликува с Шестата, Тотнъм плаче

Клоп: Това, което направиха момчетата ми, е невероятно