Голмайсторът на Рома Един Джеко демонстрира добро настроение преди днешния първи полуфинален мач срещу Ливърпул от Шампионската лига. С чувство за хумор босненският футболист заяви, че е помолил своя доскорошен съотборник  Мохамед Салах да си вземе почивка срещу бившия си тим.

Ливърпул и Рома в полуфинал, който изглеждаше немислим

25-годишният Салах е истинска сензация за Ливърпул с 41 гола в 46 мача от началото на сезона. През лятото той смени Рома с „Анфийлд” срещу 42 милиона евро и сега всички погледи са вперени в него.

Босът на Рома за Салах: Да не би вратите в Англия да са по-големи?

„Много жалко е, че той ни напусна. Разговарял съм с него за миналото и за дните му като играч на Челси. Очевидно Мо беше много млад тогава, а всеки знае, че Висшата лига на Англия съвсем не е най-лесното първенство в света”, каза 32-годишният Джеко, който изкара 5 сезона в Манчестър Сити.

„Смятам, че Италия му се отрази добре. Когато изтеглиха жребия за полуфиналите, аз просто му пожелах късмет с подобряването на головия рекорд във Висшата лига, но му казах, че може да си почива срещу нас.”

От всичките 41 гола на Салах 9 дойдоха тъкмо в Шампионската лига. Той вкара и в двата четвъртфинални мача срещу Манчестър Сити, в които новият шампион на Англия бе подчинен с общ резултат 5:1.