Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде има две въпросителни относно своя състав преди предстоящия първи полуфинален мач от Шампионска лига срещу Ливърпул.

Едната въпросителна е относно позицията на десен бек, където Валверде ще трябва да избере на кого да се спре между Нелсон Семедо и Серхи Роберто. Според испанските издания, фаворит да намери място в титулярния състав е юношата на Барселона, защото двубоят е на „Камп Ноу“ и каталунците се очаква да поемат по-големи рискове. Освен това Роберто умее да задържа много добре топката. Скоростта на Семедо от друга страна може да отговори на тази на съперниковите играчи, така че изборът на Валверде е много сложен.

Другото неизвестно е третият футболист в халфовата линия на Барселона. Кой ще излезе до Серхио Бускетс и Иван Ракитич. Фаворит за позицията е Артур Мело, но Артуро Видал се намира в много добра форма и няма да е изненада, ако измести бразилеца от стартовия състав.

Вероятният състав на Барселона: Тер Стеген – Серхи Роберто, Пике, Ленгле, Жорди Алба – Бускетс, Ракитич, Артур Мело – Меси, Суарес, Коутиньо.