Отборът на Олимпик Марсилия записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като обърна гостуващия Олимпиакос с 2:1 в пети мач от група С на турнира. Мади Камара изведе гърците напред в 33-ата минута, но с две дузпи на Димитри Пайе в 55-ата и 75-ата минута французите стигнаха до успеха.

Гостите откриха резултата в 33-ата минута, когато Мариос Вроусай върна към Манди Камара на границата на наказателното поле, а полузащитникът отправи мощен удар, който се оказа неспасяем за капитана Стийв Манданда – 0:1.

През втората част обаче домакините обърнаха.

В 53-ата минута беше повален в наказателното поле от Папе Абу Сисе и съдията отсъди дузпа, която бе реализирана две минути по-късно от Димитри Пайе – 1:1.

Двадесет минути след това удар на Валентин Ронжие се отби от ръката на Рафиня и бе отсъдена нова дузпа. Отново Пайе се нагърби с изпълнението и хладнокръвно реализира за крайното 2:1.

С тази победа Марсилия запази шансове за участие в Лига Европа, след като изравни днешния си съперник по точки – 3. В последния кръг французите обаче имат тежко гостуване на Манчестър Сити, докато гърците приемат у дома Порто.