В Англия изразиха сериозното си възмущение от отсъдената дузпа в добавеното време в полза на ПСЖ в мача с Нюкасъл. Парижани губеха с 0:1 като домакин от “свраките” след попадение на Александър Исак в 24-ата минута, но в крайна сметка стигнаха до равенство в последните секунди, когато Килиан Мбапе реализира спорна дузпа, след като Шимон Марчиняк посочи бялата точка след консултация с ВАР.

"Направи ми лоша услуга, човече. Пълни глупости. ВАР," написа голмайстор номер едно в историята на Премиър лийг.

"Как, за бога, това е дузпа за ПСЖ. Абсурдно," написа водещият на Мач ъф дъ дей Гари Линекер.

"Това е шега! Реферът тотално обезсмисли двубоя. Това е позорно решение и ни кара да се чудим защо изобщо се притесняваме," бе мнението на Джеф Стелинг, дългогодишен водещ на съботното футболно шоу на “Скай Спортс".

"ВАР, моля те умри," написа бившият нападател на Ливърпул Стан Колимор.

Решението на Шимон Марчиняк предизвика бурна реакция и в един от коментаторите на двубоя Али Маккойст.

"Това е тотален хаос. Дембеле отиграва топката, която се удря в гърдите и след това в левия лакът. Ако това е наказателен удар, направо да се отказваме от играта. Това са пълни глупости. Няма как това да е дузпа. Реферът се справи отлично до момента, но как може да даде свири такова положение. Това решение граничи с грабеж. Момчетата на Еди Хау се трудиха от началото до края и в крайна сметка мисля, че съдията, който бе наистина много добър до момента, взе грешно решение," заяви Маккойст.