Отборът на ЦСКА Москва измъкна точка като гост на Виктория Пилзен в мач от първия кръг на група G на Шампионската лига.

Двата състава завършиха при 2:2, като изравнителият гол за гостите падна в петата минута на добавеното време от дузпа.

Бившият футболист на Левски Роман Прохазка, който сега е играч на Виктория Пилзен не бе в групата за мача, тъй като лекува контузия.

След успеха на Реал Мадрид над Рома с 3:0 в друга среща от първия кръг в групата, испанците оглавиха временното класиране с 3 точки, а Виктория Пилзен и ЦСКА са с по 1 на второ и трето място.

Домакините поведоха с 2:0 през първото полувреме с попадения на Михаел Кръменчик в 29-ата и 41-ата минута. В 49-ата ЦСКА Москва намали на 2:1 чрез Фьодор Чалов, а в 95-ата от дузпа Никола Влашич изравни за 2:2.

Виктория Пилзен

източник: БГНЕС

Футболистите на Виктория Пилзен взеха аванс в 29-ата минута, когато Радим Резник прати топката в наказателното поле на руския тим и Кръменчик не сгреши за 1:0. Алан Дзагоев пък стреля не лошо в 33-ата минута, но вляво от вратата на домакините. В края на първото полувреме Виктория Пилзен нанесе втория си удар и отново Кръменчик бе точен за 2:0 срещу ЦСКА.

Второто полувреме обаче стартира по-успешно за гостите. В 49-ата минута Влашич намери Фьодор Чалов, който реализира за 1:2, намалявайки аванса на домакините.

Даниел Колар можеше отново да увеличи преднината на чешкия тим, но при изстрела му, топката мина край дясната греда на вратата на ЦСКА Москва. В 81-ата минута стражът на Виктория Пилзен Матуш Козачик спаси вратата си след удар на Тимур Жамалетдинов, а три минути по-късно Влашич също не успя да преодолее вратаря.

В добавеното време обаче ЦСКА Москва получи правото да изпълни дузпа и хърватинът Никола Влашич показа здрави нерви в петата минута на добавеното време, за да направи резултата 2:2 и да донесе точка на своя тим.