Британското правителство ще позволи на Челси да продава отново билети за някои домакински мачове след облекчаване на условията на лиценза, което означава, че привържениците на Реал Мадрид могат да присъстват на четвъртфинала от Шампионската лига на "Стамфорд Бридж".

На Челси беше забранено да продава билети, след като собственикът Роман Абрамович беше санкциониран миналия месец заради връзките си с руския президент Владимир Путин на фона на продължаващата инвазия в Украйна.

На клуба също така е разрешено да получи 30 милиона паунда от компанията-собственик Фордстам, за да предостави пари за покриване на разходите.

Челси получи лиценз да продължи да работи като клуб, но със строги ограничения за търговските си дейности. Въпреки това, актуализиран правителствен документ показва, че условията на лиценза вече позволяват да се продават билети за Шампионска лига. Челси приема Реал Мадрид в първия мач от четвъртфиналите през април.

30 снимки
            

Облекчаването на ограниченията означава, че Челси може да продава билети, но няма да получи приходите, които вероятно ще останат за УЕФА.

Челси не може да продава билети за домакински мачове от Висшата лига на своите фенове извън сезонните карти, но феновете на гостите вече могат да купуват билети.

Феновете на Челси също ще могат да присъстват на полуфинала на ФА Къп на стадион Уембли срещу Кристъл Палас следващия месец, като организаторите на турнира ще получат приходите. Английската футболна асоциация беше част от преговорите с правителството, за да се гарантира, че феновете и на двата отбора ще бъдат допуснати на мача.

Правителствените решения също така позволяват да се продават билети за мачове, включващи отново женския отбор на Челси.

Актуализираният лиценз на правителството гласи, че Челси трябва да прехвърли приходите от продажбата на билети "на разрешена трета страна". Благотворителни организации могат да се възползват от приходите от билети.

"Бих искал да благодаря на феновете за тяхното търпение", каза британският спортен министър Найджъл Хъдълстън. 

"Откакто Роман Абрамович беше добавен към списъка със санкции на Обединеното кралство заради връзките му с Владимир Путин, ние работихме усилено, за да гарантираме, че клубът може да продължи да играе футбол, като същевременно гарантираме, че режимът на санкции продължава да се прилага", добави той.

Абрамович е в процес на продажба на Челси след 19 години като собственик, след като бе отстранен от Висшата лига да управлява клуба и да бъде директор.