Има вероятност полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне да се възстанови от контузията си и да бъде на линия за мача с Пари Сен Жермен от 1/2-финалите в Шампионската лига през следващата седмица. Това заяви мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола след успеха с 2:1 над Астън Вила в сряда.

Белгиецът пропусна срещата с бирмингамци, тъй като в събота получи травма при загубата с 0:1 от Челси в полуфиналите за ФА Къп. Той обаче няма да бъде на линия и за срещата с Тотнъм в неделя, която е финал в турнира за Купата на Лигата.

"Днес не съм говорил с него, но вчера той ми каза, че болката в крака му намалява. Ще видим как ще се чувства на тренировката днес. Не смятам, че има вариант той да играе във финала с Тотнъм, но може би ще бъде готов за полуфинала в Шампионската лига", коментира каталунецът.

Гуардиола коментира и провала на европейската Суперлига, която устоя само два дни пред натиска на обществото и част от която трябва да бъде и Манчестър Сити.

"Като клуб ние приемаме, учим се и се фокусираме върху причините, които доведоха дотук. Това е глава, която вече е затворена за нас. Собствениците не дължат извинение. Познавам ги и знам как се чувстват в момента", каза още специалистът.

Победата над Астън Вила отдалечи Сити на 11 точки на върха в класирането във Висшата лига пред втория Манчестър Юнайтед, който обаче е и с мач по-малко. До края на сезона остават пет кръга.