Днес започва последният кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Тази вечер ще паднат всички въпросителни в половината от осемте групи на надпреварата. В различни точки на Европа ще се изиграят осем от 16-те срещи, като останалите ще се състоят утре.

Големият въпрос днес е дали европейският клубен шампион Ливърпул ще продължи със защитата на титлата си от миналата година или ще се прости с трофея рано-рано. Възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп имат нужда от минимум равенство срещу атрактивно играещия тим на Ред Бул Залцбург, за да подпечатат визите си за следващата фаза.

„Червените” са лидери в своята група Е с 10 точки, следвани от Наполи с 9 и Залцбург със 7. Единственият сигурен изпадащ е отборът на Генк, който има само една точка в актива си от пет мача и в последния си мач среща тима на Карло Анчелоти.

В група F ситуацията е подобна, като единственият отбор, който няма за какво да се бори е този на Славия Прага, който има само две точки в актива си. Чехите гостуват на Борусия Дортмунд , който е трети и ще търси задължителен успех, ако иска да продължи напред.

В другата среща един срещу друг се изправят Барселона и Интер, като двубоят е на „Джузепе Меаца” в Милано. „Каталунците” вече се класираха напред, като хикс или победа за домакините, биха класирали и „нерадзурите” напред и биха  обезсмислили победа на Дортмунд на „Сигнал Идуна Парк”.

В група G на практика всички отбори имат възможност за класиране напред, като тазвечаршните срещи се оказват с огромен залог. Бенфика, който е последен във временното подреждане, приема втория Зенит Санкт Петербург, докато в същото време лидерът РБ Лайпциг гостува на френския Лион.

В група H единственото сигурно нещо е отпадането на тима на Лил, който заема последното място  е едва една точка в актива си. „Песовете” гостуват на третия Челси, който ще търси задължителна победа на своя „Стамрофрд бридж”, за да запази шансовете си за продължаване напред в турнира. Всичко в групата ще бъде решено от мача между лидерите Аякс и Валенсия.

По традиция в GONG.BG ще проследим на живо развитието на всеки един мач.

Ето всички двубои и класирането в групите:

Група Е

19:55 Наполи - Генк

19:55 Залцбург – Ливърпул

Класиране

1. Ливърпул 10 т

2. Наполи 9 т

3. Залцбург 7 т

4. Генк 1 т

Група F

22:00 Борусия Д – Славия Прага

22:00 Интер – Барселона

Класиране

1. Барселона* 11 т

2. Интер 7 т

3. Борусия Д 7 т

4. Славия П 2т

Група G

22:00 Бенфика – Зенит Санкт Петербург

22:00 Лион – РБ Лайпциг

Класиране

1. РБ Лайпциг* 10 т

2. Зенит 7 т

3. Лион 7 т

4. Бенфика 4 т

Група H

22:00 Аякс – Валенсия

22:00 Челси – Лил

Класиране

1. Аякс 10 т

2. Валенсия 8 т

3. Челси 8 т

4. Лил 1 т


* Забележка: Тимът вече се е класирал за осминафиналите в Шампионска лига