Диего Симеоне заяви, че подкрепя играчите си да спечелят ключовия сблъсък от Шампионска лига с Порто във вторник вечер.

При поражение Атлетико Мадрид няма да прогресира към елиминациите на турнира за едва втори път по време на близо десетгодишния престой на Симеоне начело на „дюшекчиите“. Атлетико и Милан изостават от Порто с точка. Милан приема Ливърпул, който вече се класира за осминафиналите като победител в група В, и „росонерите“ са пред Атлети по голова разлика.

Ако Атлетико и Милан спечелят мачовете си, то вторият излязъл от групата ще бъде решен по голова разлика, тъй като и двата състава си размениха по победа в сблъсъците помежду им – 2:1 за испанците в Италия, и 1:0 за Милан в Мадрид. Атлетико влиза в срещата с Порто след изненадващо домакинско поражение от Майорка с 1:2 в Ла Лига през уикенда.

Въпреки това, Симеоне е категоричен, че играчите му ще покажат най-доброто си лице и ще спечелят заради него и привържениците на клуба. „Имам пълна увереност в отбора ми. Работихме върху нещата, които трябваше да подобрим, и сега трябва да говорим помежду си преди срещата, за да бъдем спокойни на терена. Това, което е важно за мен, е да се чувстваме добре на терена, което ще ни позволи да контролираме двубоя – шансовете ще дойдат след това“, започна аржентинецът.

Той заяви, че не подценява предизвикателството, което се изправя срещу тима му. „Предстои ни много важен мач срещу много добър състав, който оглавява класирането във вътрешното си първенство. Порто е отбор, който аз много харесвам и влиза в ролята на фаворит в последния кръг от срещи, защото има повече точки от нас и Милан“. Симеоне допълни, че уругвайският централен защитник Хосе Мария Хименес ще пропусне срещата заради контузия, но белгийският национал Яник Караско отново е на разположение на Чоло и компания.