Победният гол на Ливърпул за 4:0 срещу Барселона в полуфинала на Шампионската лига оказва се в никакъв случай не е плод само на инстинкт от страна на Трент Александър-Арнолд.

Момчетата, подаващи топките на „Анфийлд”, са били предварително инструктирани да ги връщат много бързо до най-близкия играч в „червено”. Причината за това е анализ на мача на „Ноу Камп” (0:3). Специалистите на мърсисайдци са забелязали, че каталунците се престроявали за статичните положения много бавно и дори се мотаели и разсейвали в определени моменти, докато заемат местата си.

14-годишното момче, подало топката на Трент Александър-Арнолд, преди заветния гол, се превърна в истинска звезда. Оукли Канъниер, както и останалите деца от школата, са били инструктирани предварително от Карл Ланкастър да подават много бързо топките, при това по личното нареждане на Юрген Клоп.

Анализаторите забелязали тази слабост в играта на Барселона и много умело се възползваха от нея в реванша – максимално бързо изпълнение на всички статични положения, включвайки в заверата и децата с топките.

Критиците на Клоп скочиха: Има спечелен един-единствен финал

Трент Александър-Арнолд успя да залъже защитата на каталунците, все едно няма да центрира, но след това се върна и веднага, след като втората топка напусна терена, той стреля, за да може Дивок Ориги да се разпише за 4:0. Този гол изхвърли Барса от Шампионската лига, въпреки предимството им от 3 попадения от първия мач.

Любопитен факт е, че самият защитник на Ливърпул, изпълнил корнера, е бил момче, подаващо топките, именно на "Анфийлд", при това по време на поражението от Челси, което в крайна сметка им струва титлата през сезон 2013-14.