Шахтьор (Донецк) не беше смятан за фаворит в мача с Монако, но украинците спечелиха с 1:0 като гости. Вратарят Анатолий Трубин направи невероятен мач и веднага му залепиха прякора Стената, а халфът Маркос Антонио свърши много работа пред защитата.

Но италианският треньор на Шахтьор (Донецк) Роберто де Дзерби не бърза да лети в облаците.

"Добър мач за нас! Но сега ни остават едни трудни 90 минути в Харков. Дори може да са по-трудни от първия мач в Монако.

"Шахтьор не е Реал Мадрид. Средната възраст на отбора днес е 22,1 години. А Монако зае 3-ото място във френското първенство. Можеха да станат шампиони, два пъти победиха Пари Сен Жермен. Ние играхме много силно в първите 25 минути, след което започнахме да губим топката и да губим увереността си. През второто полувреме можехме да създадем ситуации на контраатаки, но ни попречи физическото състояние на футболистите. Както се сещате, не съм доволен от този аспект в отбора, заяви италианският специалист.

"Но искам да кажа, че резултатът от мача снощи и поведението на двата отбора, нищо не променят. Шансовете ни за класиране не са се увеличили. Това го казвам категорично. Не сме добри с математиката, така че няма да калкулираме. Ще бъде много трудно, защото Монако ще има същата цел като нас. Но Шахтьор има традиции в този турнир, така че трябва да ги защитим, завърши италианският специалист.