Един от лидерите на Манчестър Сити Кевин де Бройне заяви, че евентуален триумф в Шампионската лига ще промени начина, по който феновете възприемат клуба.

„Вече доста години достигаме до последните фази на турнира, а това означава, че се представяме доста добре. Все още не сме печелили и това е може би единственото основание за критики. Ако успеем, нещата ще се променят“, коментира белгиецът преди реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид в сряда вечер.

Отборът на Манчестър Сити спечели първия двубой в Англия с 4:3, а втората среща ще се проведе утре в испанската столица.

„Всеки футболист иска да печели трофеи, така е и при нас в отбора. В тази надпревара качеството е много високо. Именно затова е толкова трудно да бъде спечелена. Но наистина, ако погледнем назад, мисля, че се справихме доста добре в последните години. Утре можем да направим още една крачка“, каза Де Бройне.

„Ако играем дори леко под възможностите си, Реал Мадрид може да спечели мача, защото те също са сред най-добрите отбори в света. Имат страхотни качества. Но мисля, че ние ще се представим на нивото, което е необходимо, за да победим и да се класираме за финала“, добави 30-годишният Кевин де Бройне.