Капитанът на Рома Даниеле Де Роси заяви след победата с 3:0 над Челси, че малко хора са вярвали в подобен успех на „римските вълци“.

Де Роси не пропусна да похвали старши треньора Еузебио Ди Франческо за работата, която върши в отбора.

„В Рим не е често срещано да има такива големи вечери на Шампионска лига. Много по-често хората са си тръгвали разочаровани от стадиона след мач от Шампионска лига. Преди двубоя хората си припомняха последната ни победата над Челси, която бе преди няколко години. Те сега ще имат нов повод за гордост и ще повтарят новите голмайстори“, коментира Де Роси.

„Малко хора вярваха в нас, но ние сме лидери в групата. За съжаление все още нищо не сме си гарантирали и тепърва ни предстоят още два тежки мача. Карабах показа, че не трябва да бъде подценяван нито за миг“, добави капитанът на Рома.

„Треньорът промени начина, по който ние атакуваме нашите съперници и това е видимо за всички. Ние сме агресивни срещу нашите съперници, дори и срещу отбори, срещу които преди години сме излизали страхливо с идеята предимно да се защитаваме. Виждам малка крачка напред в нашето развитие“, продължи опитният футболист.

Треньорът на Рома след лекцията срещу Челси: Това е само началото

„Загубите от Интер и Наполи ни показаха в каква посока трябва да се развиваме и какво точно трябва да правим. Мненията бързо се сменят. След първите резултати от групата ни смятаха за идиоти. Ние трябва да подхождаме внимателно и предпазливо. Имаме големи амбиции и се стремим да се докажем във всеки един мач“, каза още Даниеле Де Роси.