Полузащитникът на Рома Даниеле де Роси коментира успехът на тима с 3:0 над Барселона в 1/4-финален мач-реванш от Шампионска лига, който класира тима на полуфиналите в надпреварата.

"Това беше триумф на целия отбор, невероятно е. Сега трябва да направим следващата крачка, а не да говорим, че сме на полуфинал и сме постигнали максимума, не вярвам, че сме го достигнали", коментира сърцатият халф, който отбеляза втория гол в двубоя от дузпа.

"Знаехме, че ще е трудно и сложно, но си повярвахме. Първият мач ни показа, че Барселона играе отличен футбол, но не както преди няколко години. Вкарахме си и два автогола, имаше и няколко съмнителни ситуации, знаехме, че резултатът не трябваше да е 4:1. Заслугата за класирането е на треньора за това 3:0, той измисли стратегията, вкара ни я в главите и сътворихме чудото", добави той.

"Това със сигурност ми е един от най-щастливите дни в Рома. Бях трогнат, след като видях феновете преди мача, казах на съотборниците ми, че ако те вярват в нас, ние може да направим чудото, а то се случи", каза още Де Роси.