Горчив дебют за Кристиано Роналдо с екипа на Ювентус в Шампионската лига. Португалецът започна като титуляр за "старата госпожа", но не престоя на терена дори и половин час. Просто защото беше изгонен. 

В 29-та минута той видя червения цвят на картона от рефера Феликс Брих за едно единоборство с Мурийо от състава на Валенсия в наказателното поле на "прилепите". Португалецът посегна към главата на съперника, но едва ли дори докосна косата му. Въпреки това, реферът му посочи пътя към съблекалнята. 

CR7 избухна в сълзи и твърдеше, че не е направил нищо нередно. При всички положения изгонването му беше доста спорно, но Брих беше категоричен в решението си, което му беше подсказано от един от помощниците му. Това беше първи червен картон за Роналдо в 157 мача в Шампионската лига.  

Иначе Кристиано Роналдо е топреализаторът в историята на турнира и очакванията бяха да продължи да ниже попадения в турнира и с черно-бялата фланелка, но ще трябва да изчака поне минимум до третия кръг на груповата фаза за това.