Ливърпул ще се изправи срещу РБ Лайпциг на 1/8-финалите от Шампионската лига, а първият мач в Германия трябва да е на 16-и февруари тази година. Въпреки това срещата е под въпрос заради новите регулации на германското правителство, свързани с пандемията от коронавирус.

Това се потвърждава, след като германското издание Tagesschau споменава, че страната е затворила своите граници за пътуване на чужденци, включително и на спортистите.

Германия наложи ограничения за влизане от Великобритания, Ирландия, Бразилия, Португалия и Южна Африка, за да се пребори с новия щам на COVID-19, като този закон ще продължи най-рано до 17-и февруари. Ливърпул трябва да има визита на Лайпциг ден по-рано, но сега може да се наложи двата клуба да търсят алтернативен вариант за провеждане на срещата.

Решението на УЕФА гласи, че ако на даден клуб му бъде възпрепятствано да пътува, за да изпълни програмата си, то домакинът трябва да осигури друго място за провеждане на мача.

Сходна беше ситуацията в груповата фаза за Ливърпул през декември, тъй като Дания бе наложила сходни рестрикции и имаше вариант мачът с Мидтиланд да се играе в Дортмунд. Тогава обаче бе направено изключение за елитните спортисти, но това не се случва сега за Лайпциг.