Same again next year? Това написа туитър профила на Байерн, да речем – английската версия, за да е по-пряко внушението, часове след разгрома в сряда вечер на „Алианц Арена“.

Немците изобщо не се посвениха да заложат на иронията. Социалните, че дори и т.нар. официални медии не изпитаха грам свян, жалост или каквото и да е там нежно чувство, за да очертаят границите на тоталната разлика в този момент между немския първенец и един от водещите тимове на Острова. Въпреки изгледаните със свито сърце от домакинските фенове 15-20 минути от заключителната част на първото полувреме, Байерн бе истински исполин срещу представилия се като футболно джудже и без това странно изглеждащ като състав тим на Арсенал.

Оставаме с впечатлението, че едно 15-16 години по-късно Германия, която така или иначе в клубния футбол на Стария континент се олицетворява почти винаги с Байерн, продължава да търси мъст за онова 1:5 на „Олимпиащадион“ от квалификациите за Световното през 2002 година. Дали тогава бе настъпена опашката на звяра или директно си бе изтръгнато сърцето му – но швабите знаят как бавно и методично да се реваншират. И сякаш да преминат отвъд реванша, търсейки пълен обрат. 

И се започна – късно, но не и забравено. Мачовете между Байерн и Арсенал вече ставата нещо като рутина в европейските клубни турнири, но звучното 5:1 през ноември 2015 дълго се коментираше. И най-вече след последния жребий и в навечерието на първия осминафинал тази седмица. Иронията щеше да бъде достатъчно дори само с повторението на голяма част от голмайсторите – и тогава и онзи ден точни бяха Ариен Робен, Роберт Левандовски и Томас Мюлер. Ох, слава богу, че Мюлер не е във форма и Анчелоти реши да му даде едва няколко минути игра на терена в сряда. 

Така второто 5:1 е факт. Профилът на Байерн таи надежда за следващия сезон. Дали двата тима отново ще се засекат – никой не може да бъде сигурен. Но тази привечер в ефира на Mtel Sport1, между двата тенис мача в 18.15 гледайте пълен запис на двубоя от Шампионска лига между Байерн Мюнхен и Арсенал.

Няма милост за топчиите! 1:5 отново! Часът на Байерн ТВ предлага тази емоция на многобройните фенове на баварците, а тези на Арсенал също могат да хвърят по един поглед и да си записват с тефтер в ръка!

а

източник: twitter.com/FCBayernEN