Ливърпул е новият крал на европейския футбол, след като завоюва шестата си титла в Шампионската лига. Мърсисайдци победиха с 2:0 във финала Тотнъм Хотспър, за да вземат първия си трофей под ръководството на Юрген Клоп.

Прагматичен и умел Ливърпул ликува с Шестата, Тотнъм плаче

Клоп: Това, което направиха момчетата ми, е невероятно

Както ви информирахме по-рано, „червените” се прибраха в града си, където вече тече парада с трофея из улиците на Ливърпул. Хиляди хора очакват да видят Мохамед Салах и компания да презентират трофея с „Големите уши”. В прикаченото видео може да гледате емоциите в северозападна Англия.

Парадът ще премине през няколко ключови точки из града – Куинс Драйв, Мил Банк, Уест Дарби Роуд, Ислингтън, Лийдс Стрийт, Дъ Стренд и ще завърши на Блъндел Стрийт, улицата, на която е емблематичната за града сграда Роял Ливър Билдинг. 

Парадният рейс тръгна по улиците на града, а целият отбор на Ливърпул празнуваше с феновете на отбора. Мениджърът Юрген Клоп пък блаженно отпиваше от бирата си, радвайки се с привържениците на клуба. По информация от общината на града пък приблизително половин милион човека са излязли, за да видят шампионския отбор на "червените". 

Часове наред рейсът обикаляше из града, като тъ,пите не спираха да следват своите любимци. Всички играчи бяха със сериозно настроение, пеейки песни с привържениците, докато се черпеха с кехлибарената напитка. Същевременно за клубния сайт на тима пък във водещ се превъплъти за кратко Върджил ван Дайк, който направи интервю с Джо Гомес. Пред клубната телевизия пък говориха голяма част от футболистите на шесткратния европейски шампион.

БГНЕС
8 снимки