Челси победи с минималното 1:0 шведския Малмьо в четвърти мач от груповата фаза на Шампионска лига. Единственото попадение отбеляза Хаким Зиеш в 56-ата минута, когато получи хубаво подаване по земя от Хъдсън-Одой. С победата „сините“ поне за няколко часа се изравниха на върха в групата с Ювентус, докато скандинавците остават последни без точка и без отбелязан гол.

В самото начало на мача Кай Хаверц бе застъпен в наказателното поле, но главният съдия на срещата Феликс Брих остана безмълвен. Десет минути след началото Нанаси нахлу мощно в наказателното поле, но впоследствие Рюдигер и Силва го затвориха добре и не му позволиха да стреля. Четвърт час след началото на мача, след отбита топка от корнер Зиеш центрира опасно и Лофтъс-Чийк отклони с глава, но ударът му мина до десния страничен стълб на Далин.

След около 25 минути игра Антонио Чолак проби хубаво отдясно и насочи топката към точката за изпълнение на дузпа, където беше Нанаси, но халфът на скандинавците отново не успя да стреля опасно след вещата намеса на Тиаго Силва и Кристенсен. В ответната атака дойде и най-доброто положение за лондончани - Хаверц бе изведен сам срещу стража на шведите от Лофтъс-Чийк, но ударът му с левия крак бе точно в тялото на Далин. Малко след половин час игра и Маркос Алонсо имаше възможност да пробва изстрела си от 15-16 метра, но испанският халфбек не успя да преодолее шведския вратар. Пет минути по-късно поредно центриране на Хаким Зиеш на втора греда бе избито с мъка от Йо Инге Бергет, току пред Маркос Алонсо.

Точно преди почивката Пеня намери по страхотен начин Антонио Чолак, който от воле опита да порази вратата на Менди, но изстрелът му профуча встрани от вратата.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

 

Второто полувреме започна мудно, докато Лофтъс-Чийк не залъга двама футболисти на Малмьо и впоследствие стреля, но за пореден път топката бе в тялото на стража на домакините.

Минута по-късно Хъдсън-Одой напредна добре отдясно и с подаване по земя намери непокрития Хаким Зиеш, който нямаше затруднения да намери мрежата зад Далин.

Следващите минути не предложиха нещо опасно преди Тиаго Силва да стреля с глава след подаване от корнер. Бразилецът насочи добре топката, но Ахмедходжич изби от голлинията. Около 10 минути преди края Кай Хаверц за втори път бе изведен сам срещу стража на скандинавския тим и отново не успя да го преодолее.

В третата минута на добавеното време и Кристиан Пулишич се отчете с голям пропуск. Американският национал бе изведен сам срещу вратаря на шведите и успя да го преодолее, но ударът му не намери опразнената врата.

 

МАЛМЬО – ЧЕЛСИ 0:1

Зиеш 56`

 

 

МАЛМЬО (3-5-2): Далин - Ахмедходжич, Нилсен, Брорсон - Бергет, Пеня, Иносент, Нанаси, Рйекс - Ракип, Чолак

Треньор: Йон Дал Томасон

 

 

ЧЕЛСИ (3-4-2-1): Менди - Кристенсен, Силва(жк), Рюдигер - Аспиликуета, Лофтъс-Чийк(жк), Жоржиньо, Алонсо - Хъдсън-Одой, Зиеш - Хаверц

Треньор: Томас Тухел

 

СЪДИЯ: Феликс Брих (Германия)

СТАДИОН: "Еледа", Малмьо