Италианският шампион Милан отново загуби от Челси в груповата фаза на Шампионска лига. „Росонерите“ загубиха с 0:2 на своя „Сан Сиро“ от лондончани и вече са последни в група Е с 4 точки. Толкова има и хърватският Динамо Загреб, но с малко по-добра голова разлика, а с 6 на втората позиция е Ред Бул Залцбург.

Попаденията за „сините“ отбелязаха Жоржиньо от дузпа в 21-ата минуа и Пиер-Емерик Обамеянг в 34-ата. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Фикайо Томори срещу Мейсън Маунт, при което бившият бранител на Челси получи и директен червен картон от главния съдия Даниел Зиберт. Отсъждането на германеца предизвика доста полемики, но до преглеждане чрез ВАР така и не се стигна.

Следващият двубой на „Дявола“ в турнира е гостуване в Загреб, докато английският тим излиза срещу австрийския хегемон в опит да си гарантира първата позиция.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

Милан Челси

източник: Sofascore.com


„Червено-черни“ и „сини“ се впуснаха в атаки от първите минути, като и двата тима не мислеха особено за дефанзивната част от играта.

Ключовият момент дойде в 18-ата, когато бившият играч на лондончани Фикайо Томори събори в наказателното поле избягалия от обсега му Мейсън Маунт. Главният съдия Даниел Зиберт не се поколеба в решението си: дузпа за Челси и червен за английския бранител.

Зад топката застана Жоржиньо, който прати в обратния ъгъл Татарушану и по този начин откри пред препълнения „Сан Сиро“.

Милан можеше да върне гола доста бързо, дори с 10 души на терена. Оливие Жиру с глава прати топката покрай лявата греда на Кепа.

В 34-ата минута преднината на английския тим стана още по-сериозна - Обамеянг се възползва от пас, елиминирал цялата защита на миланския гранд и с едно докосване матира Татарушану.

Спечелилият дузпата в средата на полувремето Маунт опита да направи резултата класически, но Татарушану изби удара му по земя в корнер. 

Втората част стартира точно като първата - с атаки в двете посоки. Първо италианският тим можеше да намали пасива си след добра комбинация между Дест и Тонали, завършила с пресечен от Кепа успореден пас на италианеца. В следващата атака влезлият на почивката Галахър преодоля Татарушану, но от малък ъгъл нямаше как да отбележи трети гол за своите.

В 54-ата минута Татарушану отново показа рефлекс, въпреки напредналата си възраст. Жоржиньо стреля от границата на наказателното, но топката се озова в Обамеянг, който малко случайно отклони към вратата на "Дявола" и само намесата на румънеца го лиши от гол.

Шампионът в Серия А показа зъби в средата на полувремето, когато Леао излъга лесно Галахър и Джеймс и прати топката в наказателното, където непокритият Дест стреля в аут от чиста позиция.

В първата от добавените четири минути на мача Ориги опита удар в близкия ъгъл, но Кепа не изпита сериозни затруднения и улови.


FT / Милан - Челси 0:2

0:1 Жоржиньо 21` (д)

0:2 Пиер-Емерик Обамеянг 34`

МИЛАН: 1. Чиприан Татарушану, 20.Пиер Калулу, 46. Матео Габиа, 23. Фикайо Томори, 19. Тео Ернандес, 8. Сандро Тонали, 4. Исмаел Бенасер, 33. Раде Крунич,10. Браим Диас, 17. Рафаел Леао, 9. Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли

ЧЕЛСИ: 1. Кепа Арисабалага, 26. Калиду Кулибали, 6. Тиаго Силва, 14. Трево Чалоба, 21. Бен Чилуел, 8. Матео Ковачич, 5. Жоржиньо, 24. Рийс Джеймс, 19. Мейсън Маунт, 17. Рахийм Стърлинг, 9. Пиер-Емерик Обамеянг

Мениджър: Греъм Потър