Челси успя да излъже състава на Лил, надделявайки с 2:1 в реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Англичаните имаха аванс от 2:0 след първия сблъсък на "Стамфорд Бридж", а крайният общ резултат е 4:1. Бурак Йълмаз откри резултата от дузпа в 38-а минута. Кристиян Пулишич изравни в последната минута на полувремето. Аспиликуета донесе пълния обрат в 71-а минута. 

22 снимки

Лил стартира с дълбока преса, която доведе до няколко грешки при разиграването на Челси и се наложи Тиаго Силва да се кара на съотборниците си за неконцентрираните им действия.

Именно опитният бразилец блокира силен изстрел на Бурак Йълмаз в 7-ата минута. Домакините получиха и пряк свободен удар на удобна позиция след нарушение на Кристенсен срещу Джонатан Дейвид, но Йълмаз шутира неточно.

Челси започна постепенно да задържа топката по-продължително, но не се стремеше да атакува. Към края на първата част се стигна до откриване на резултата от страна домакините. След нарушение срещу Шека в наказателното поле се стигна до 11-метров наказателен удар. Бурак Йълмаз застана зад топката и препарира Менди за 1:0. 

В третата минута на добавеното време на първата част обаче, противно на логиката, "сините" изравниха. Извеждащ пас на Жоржиньо към Пулишич се оказа достатъчно, за да може американецът да вкара ключов гол за тима си.

В 60-ата минута Рюдигер отправи мощен шут от над 20 метра, но не уцели вратата. Малко по-късно Шека имаше шанс да върне интригата след подаване на Бурак Йълмаз, но топката срещна гредата.

В крайна сметка гостите не допуснаха изненада и решиха всичко в 71-а минута. След центриране от статично положение на Мейсън Маунт Сезар Аспиликуета се извиси над всички и заби топката покрай Жардим за втори път в мача за 2:1. До края на мача до нов гол не се стигна и така Челси продължава в четвъртфиналната фаза. 

Лил - Челси 1:2

Ето и съставите на двата тима:

Лил: Жардим, Челик, Фонте, Ботман, Джало, Бамба, Шека, Андре, Гудмундсон, Йълмаз, Давид;

Челси: Менди, Кристенсен, Силва, Рюдигер, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Аспиликуета, Хавертц, Пулишич;